Brandstofpasvergelijken.nl

Vergelijk diverse aanbieders van brandstofpassen en tankcards

Particulier? Kijk hier!

Elektrisch rijden en laden

Steeds meer wagens hebben de mogelijkheid om gedeeltelijk of volledig elektrisch te rijden. Hiermee wordt het mogelijk om heel energieneutraal te bewegen. Deze auto's beschikken soms over een hybride systeem zoals benzine en elektromotoren die elkaar aanvullen. In de stad kun je dan bijvoorbeeld erg zuinig op elektrisch rijden, en op de snelweg of bij een hoge energievraag springt de benzinemotor bij (hybride). 

 

Auto's op elektriciteit moeten worden opgeladen

Ook de auto's die op elektriciteit rijden hebben energie nodig. Om niet afhankelijk te zijn van de benzinemotor is het van belang de auto op te laden. Meestal gaat dit via een zogenaamde laadpaal. Hierbij kunt u de auto aansluiten op het centrale lichtnet en de wagen weer opladen. Bij tankstations komen ook steeds vaker laadpalen, maar ook bij kantoorcomplexen in de buurt. Om hiervan gebruik te kunnen maken is een tankpas uitermate geschikt om te betalen. Met de meeste tankpassen is dit inmiddels mogelijk. Aanbieders zoals MoveMove (voorheen Multi Tank Card) en MKB Brandstof bieden de functionaliteit hiervoor inmiddels. 

 

Hybride auto's maken (meestal) gebruik van een verbrandingsmotor

De verbrandingsmotor loopt op normale brandstof, en zorgt ervoor dat ofwel de batterij van de elektromotor wordt opgeladen, of dat deze de elektromotor rechtstreeks aandrijft. Bijvoorbeeld bij de e-Golf wordt een klein batterijpakket opgeladen, waarmee je korte afstand elektrisch kan rijden. Wanneer de batterij bijna leeg is zal de verbrandingsmotor weer bijspringen, maar ook wanneer veel vermogen wordt gevraagd. Sommige oudere modellen auto's gebruiken alleen maar de verbrandingsmotor om de elektromotoren rechtstreeks aan te drijven. Ook bij een hybride auto maak je dus gebruik van normale (fossiele) brandstoffen.

 

Wat bieden de tankpassen nog meer?

Kijk voor het gehele overzicht op onze homepage.


2009-2019 © Brandstofpasvergelijken.nl - Deze site is puur informatief en niet verbonden aan één van de aanbieders. Typ- en zetfouten voorbehouden.